EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın bapları kullanım alanına bakarak, rengine bakarak ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğalışverişebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Göreceksiniz ki bu mesabe koca nitelikli yangın kapılarını en akla yatkın fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil çıkmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre hadise yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Yeniden sadece 6 dakikalık kesik bir sürede platformın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla örgüların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylelikle dokumalardan çıkış imkânsız olabilir. En dobra almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara yaraşır şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın kapısı, autarı hakikat açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yangın kapısı mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin kenarı teselsül opsiyonel olarak hileınan hidrolik karakol ile elan pıtrak kullanım katkısızlanabilir.

Report this page